NTB

Palestinernes president Mahmoud Abbas fordømmer USAs beslutning om å sende mer militær støtte for 13 milliarder dollar til Israel.

Pengene vil medføre tusenvis av nye palestinske ofre på Gazastripen og den okkuperte Vestbredden, hevder Nabil Abu Rudeina, talsmann for Mahmoud Abbas.

Han kaller den amerikanske støtten aggresjon mot det palestinske folk og en farlig opptrapping.

Vedtaket om å gi ytterligere 13 milliarder dollar til Israel, ble gjort i Representantenes hus lørdag, samtidig som ny støtte til Ukraina ble godkjent. Summen som går til Israel, tilsvarer 144 milliarder kroner.

Støtten ventes også å bli godkjent av Senatet og president Joe Biden i løpet av kort tid. En del av pengene skal etter planen gå til å styrke det israelske luftvernsystemet Iron Dome.

Tidligere i uken la USA ned veto i Sikkerhetsrådet mot et forslag om å la Palestina bli medlem av FN. Etter dette sa Abbas at den palestinske selvstyremyndigheten vil revurdere sitt forhold til USA.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.