NTB

Den israelske presidenten Ebrahim Raisi talte fredag, men nevnte ikke det antatte israelske angrepet natten i forveien.

I stedet hyllet Raisi Irans angrep på Israel sist helg. Dette viste «vårt folks vilje av stål og vårt samhold», sa presidenten til flere hundre tilhørere i Semnan-provinsen.

Ikke navngitte kilder har sagt til amerikanske medier at Israel angrep mål i Iran natt til fredag. Verken Israel eller Iran har bekreftet dette, men iranske myndigheter sier droner ble skutt ned over byen Isfahan.

– Det var et mislykket og ydmykende forsøk på å fly kvadkoptre, som ble skutt ned, skriver talsmann Hossein Dalirian i den iranske romfartsorganisasjonen på meldingstjenesten X/Twitter.

Han hevder også at det ikke ble rettet angrep mot Iran fra noe sted utenfor Irans grenser. Andre iranske kilder har uttalt at dronene ble operert av infiltratører inne i Iran.

I angrepet forrige helg sendte Iran flere hundre raketter og droner mot Israel. De aller fleste ble skutt ned, og ingen ble drept.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.