De fire borgerlige partiene vil øke støtten til Ukraina og de vil ha fortgang i den militære hjelpen. De 75 milliarder som er lovet i Nansen-programmet over fem år, er ikke nok.

– Regjeringen har forsert den militære støtten tidligere. Nå må den gjøre det igjen. Det aller viktigste for Norges sikkerhet er at Ukraina vinner, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagens Næringsliv (DN).

Høyre, Venstre, Frp og KrF har foreslått at den militære delen av det femårige Nansen-programmet fremskyndes i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett i mai.

Både Solberg, KrF-leder Olaug Bollestad og Venstres Ola Elvestuen er ifølge DN enige om at støtten til Ukraina ikke skal begrenses av handlingsregelen, som slår fast hvor stor del av oljefondet som kan brukes fra år til år.

– Ukraina trenger mer hjelp nå. Da må vi fremskynde støtten nå, sier Bollestad.

Venstre, Høyre og Frp har også kommet til enighet om at den militære støtten ikke bare må fremskyndes, men at summen på 75 milliarder kroner må økes.

– Det er vanskelig ved fronten nå, både ved mangel på ammunisjon og luftvern. Derfor er det avgjørende å trappe opp støtten, legger Elvestuen til. (NTB)

Jonas Gahr Støre er åpen for å fremskynde bruken av pengene i Nansen-programmet, slik det skjedde i 2023.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.