Iran angrep i helgen Israel med hundrevis av raketter og droner. Men Israel viste seg i stand til å avskjære rubbel og bit – og det har utløst mye latter og hån, spesielt fra den sunnimuslimske arabiske verden.

Midtøsten er dypt splittet

Sunnimuslimer fra land som Egypt og Saudi-Arabia er kritisk til det sjiamuslimske Iran og det er først og fremst fra disse landene at latterliggjøringen av mullaene i Teheran har haglet efterat deres missiler ble plukket ned én efter én under sin himmelferd mot Israel.

I denne videoen fremstilles det som mislykket fyrverkeri.

Irans missiler fremstilles i flere innlegg som flyvende agurker, fra et militærkjøretøy skytes det ut enorme agurker, Ayatollah Ali Khamenei rir gjennom skyene på en agurkrakett.

Alaa Mubarak, sønn av avdøde president Hosni Mubarak, kalte mandag Irans angrep «en virkelig farse». Andre delte bilder av papirfly og beskrev Irans angrep som en «dårlig komedie». Det dukket også opp et klipp fra «Tom og Jerry» der katten Tom – iført et israelsk flagg – plager hunden som representerer Iran. Også en gammel kjenning dukker opp – vi bare aner hva han denne gangen sier:

«Independent Arabia» som er kjent for forbindelser til kongefamilien i Saudi-Arabia, publiserte en karikatur som viser Ayatollah Ali Khamenei som knivkaster med en israelsk rakett i egen arm.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.