The Cass Review har satt kjønnsaktivismen til kjendiser som Daniel Radcliffe og Emma Watson i et helt annet lys. Jo Bartosch mener de bortskjemte ungene som ble styrtrike takket være J.K. Rowling skylder forfatteren en unnskyldning.

Rowling er rasende. Og hvem kan klandre henne? Den nylig publiserte Cass Review har bevist det hun har sagt – og blitt demonisert for – i årevis, skriver Bartosch i Spiked.

Onsdag la forfatteren og filantropen ut et innlegg på X der hun antydet at hun ikke ville tilgi skuespillerne/aktivistene hun har gjort berømte for å ha vendt seg mot henne.

Daniel Radcliffe og Emma Watson ble berømte etter Harry Potter-filmene. De takket for berømmelsen og rikdommen Rowling hadde skapt for dem ved å fordømme hennes kritikk av transideologien.

Woke kjendiser har en tendens til å plukke opp luksusoppfatninger som motetilbehør. Og de siste årene har ingen sak vært mer trendy enn å beskytte «transkjønnede ungdom».

Transaktivister som Stonewall og Mermaids UK fremmer myten om at kjønnsforvirrede barn står i fare for å begå selvmord hvis vi ikke ubetinget bekrefter deres identitet. Foreningen Fri står for den samme aktivismen her i Norge.

Dette er årsaken til at Rowling hates så sterkt. Men Rowling ser ut til å være helt fryktløs, som da hun gikk til frontalangrep mot den nye skotske loven om hatefulle ytringer som ble innført 1. april, men som dessverre ikke var en aprilsnarr.

J.K. Rowling utfordrer skotsk politi til å arrestere henne på grunn av hatkriminalitet

Cass Review avslører løgnene så grundig at kritikere av transideologien fortjener medalje, mens tilhengerne burde føle skam resten av livet.

På X skriver Rowling følgende:

Og hvis jeg høres sint ut, er det fordi jeg er forbanna sint. Jeg leste Cass i morges, og sinnet mitt har vært stigende hele dagen. Barn har blitt uopprettelig skadet, og tusenvis er medskyldige, ikke bare leger, men også kjendiser, media og kyniske selskaper.

Videre skriver hun at konsekvensene av denne skandalen vil pågå i flere tiår fremover.

Bartosch gir et skrikende eksempel på kjendisenes hykleri.

For å ta et eksempel: Da Watson ble utnevnt til gjesteforsker ved Lady Margaret Hall ved Oxford University i 2016, hadde den da 19 år gamle Keira Bell tatt testosteron i litt over to år.

I 2017, samme år som Bell fikk operert bort de friske brystene sine, tok Watson ut sine i forbindelse med en vågal fotoshoot for Vanity Fair.

Det er en avgrunn mellom de selvgode kjendisene som paraderer rundt og messer om «transrettigheter», og de sårbare ungdommene som er i den skarpe enden av disse trendy korstogene.

Cass Review skaper reaksjoner i britiske medier, men ignoreres fullstendig i norske regimemedier. Jenny Klinge (Sp) er en av få stortingspolitikere som tør å snakke åpent om dette.

The Spectator hadde flere saker om Cass Review på forsiden.

Patrick O’Flynne skriver: Glem aldri politikerne som drev frem kjønnspolitikken. Stephen Daisley spør om skotske politikere i det hele tatt har lest rapporten. Og Charlie Walsham spør hvordan det var mulig at BBC kunne omfavne transdebatten så grunnleggende feil.

Alex Iversen har dog skrevet en artikkel i Aftenposten, Den skotske hatloven og J.K. Rowlings mesterklasse i «trolling». Men han nevner ikke Cass Review.

Les også:

Barn som får lov til å endre kjønnsidentitet kan få psykiske skader

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.