Israel forbereder seg på et direkte angrep fra Iran de neste 24 til 48 timer, ifølge amerikansk etterretning. Israel tror angrepet kan komme mot nord eller sør i landet. En kilde som står Teheran nær sier det ikke er truffet noen avgjørelse.

Irans ledelse reagerte voldsomt på at Israel tok ut hele deres konsulat i Damaskus med et presisjonsangrep. Kun konsulatet ble ødelagt. Bygningen ved siden av forble urørt. Iran sier det er brudd på Wien-konvensjonen om beskyttelse av diplomatiske stasjoner. Israel svarer at Iran hadde forvandlet konsultatet til et militært hovedkvarter.

Dessuten: Iran sto bak bombene både mot det jødiske eldresenteret og ambassaden i Buenos Aires.

Iran beskylder USA for å ha gitt Israel grønt lys, men forsvarsminister Lloyd C. Austin klaget til sin israelske kollega Gallant at de ikke var blitt forhåndsvarslet så de kunne tatt forholdsregler for amerikanere i regionen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.