Israelske jagerfly i luften. Foto: AP Photo/Oded Balilty,file 

Israel forbereder seg på et nært forestående iransk angrep. Landet stenger nå skoler og innfører en rekke andre sikkerhetstiltak, skriver nyhetsbyrået AFP.

Faren for et nært forestående angrep på Israel fra Iran, eller Irans forbundsfelle Hizbollah, anses nå som overhengende.

Israelerne er på tå hev, med sterkt økt beredskap både i det militære og sivile samfunn.

Nyhetsbyrået AFP skriver at Israel stenger skoler og avlyser skoleturer og andre ungdomsaktiviteter. I tillegg begrenser de folkesamlinger til 1000 personer.

Talsperson for det israelske militæret (IDF), Daniel Hagari, sier i en TV-sendt tale at flere titalls kampfly er i luften som en del av beredskapen.

Disse flyene vil ha som hovedoppgave å skyte ned raketter, samt eventuelt gå til umiddelbart mot angrep mot utskytningssteder for eksempel i Libanon.

Det israelske flyvåpen regnes som et av verdens beste, og er i årevis drillet på nettopp denne typen situasjoner, der et angrep fra Libanon og Iran gjennomføres.

Bakgrunnen for den truende situasjonen man å er i, er at Iran har lovet å gjengjelde et angrep mot Irans konsulat i Syria, som Israel antas å stå bak.

Tidligere fredag avbrøt USAs president Joe Biden en helgetur til Delaware for å konsulteres om den stadig økende spenningen i Midtøsten.

Dette kan tyde på at det foreligger etterretningsinformasjon om at et angrep er i startgropen.

Les også:

Økende fare for storangrep fra Iran: Flere land advarer mot reiser til Israel

Bestill gode bøker fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.