En 18-åring er fengslet etter et ungdomsran i helgen. Han ble løslatt fra fengsel mindre enn én uke før ranet.

 Tirsdag ble en 18-åring fengslet i fire uker i tingretten i Drammen. Ifølge politiet skal han begått et ran i nærheten av Drammen stasjon natt til søndag, skriver Drammens Tidende.

18-åringen er kjent av politiet fra før. Til tross for sin unge alder er han allerede straffedømt tre ganger, blant annet for vold og narkotika, ifølge fengslingskjennelsen. Han er også siktet for et ransforsøk i oktober som ennå ikke er pådømt.

Ungdom under 18 år settes som regel ikke i fengsel. Han ble opprinnelig dømt til å sone med lenke, men han skal ha brutt vilkårene. Han ble derfor overført til fengsel for soning av siste del av dommen.

Statistikk fra politiet viser at det har vært en voldsom økning i ungdomsran de siste fem årene i Sør-Øst politidistrikt. I 2019 ble det registrert syv ran hvor personer under 18 år var involvert. I 2023 var antallet 74, altså en tidobling. En stor del av disse sakene er barn som raner andre barn.

Politiet opplyser ingenting om etnisitet på hverken 18-åringen, eller de andre barn og tenåringer som har begått ran i Sør-Øst politidistrikt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.