Angrep på amerikanske kirker har økt med nesten 800 prosent på mindre enn seks år, noe som indikerer at «fiendtligheten mot kirker ikke bare øker, men akselererer», ifølge en rapport fra Family Research Council (FRC).

Eksplosiv økning

Mellom 2018 og 2023 identifiserte FRC 915 fiendtlige handlinger mot kirker i USA ved å analysere åpne kilder, rapporter og medier. Bare i løpet av siste år (januar–november 2023) fant det sted 436 fiendtlige handlinger mot kirker.

– Dette er mer enn en dobling fra hele 2022 da det fant sted 195 fiendtlige handlinger. Det var også annet år på rad med mer enn dobling fra året før. Det var minst 96 hendelser i 2021, 55 i 2020, 83 i 2019 og 50 i 2018. I hele perioden denne rapporten tar for seg, altså 2018 til 2023, er det en akselererende utvikling av fiendtlige handlinger mot kirker.

De aller fleste forbrytelsene besto av hærverk (315) efterfulgt av brannstiftelse (75), bombetrusler (20) og våpen (10).

California er delstaten der det ble registrert flest «fiendtlige handlinger».

Toppen av isfjellet

Ifølge FRC er ikke rapporten uttømmende:

– Mange fiendtlige handlinger mot kirker blir mest sannsynlig hverken rapportert til myndighetene eller omtalt i nyhetene eller andre kilder vi har samlet data fra.

Antallet fiendtlige handlinger er utvilsomt mye høyere enn det denne rapporten gjenspeiler. Hensikten med rapporten er å identifisere eventuelle trender.

Kristendomsfiendtlig kontekst

Forfatteren av rapporten, Arielle Del Turco, sier ifølge Breitbart at selv om motivasjonen bak mange av angrepene er ukjent, «skjer økningen av forbrytelser mot kirker i en kontekst der amerikansk kultur fremstår som stadig mer fiendtlig innstilt til kristendommen».

Flere profilerte forbrytelser mot kirker er utført av kjønnsforvirrede personer:

Det skjer ikke bare i USA:

2339 greske kirker skjendet 2015–2020

Nok en historisk kirke brant ned i Frankrike

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.