Sikkerhetskabinettet i Israel varslet fredag at de åpner havna i Ashdod og grenseposten Erez for innslipp av humanitær hjelp til Gaza. Det vil også komme inn mer fra Jordan landveien. Dette som svar på USAs kritikk torsdag om at det kommer for lite hjelp inn.

Det var Netanyahu som fikk fullmakt til å vedta innførselen. Han ble motsagt av sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir som sa at hjelpen går til Hamas. Israel burde heller gå inn i Rafah. Men her støter Israel på motstand fra USA som vil se en plan for hvordan Israel vil beskytte sivilbefolkningen.

Hvis USA stiller krav om beskyttelse for sivile kan det bli vanskelig å gjennomføre operasjonen. Hamas har igjen fire bataljoner som befinner seg i Rafah. Krigen er ikke vunnet før disse er knust. Det erkjenner også USA.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.