Første påskedag ble Eliteserien sparket i gang i Skien, og FK Haugesund dro hjem med en noe overraskende seier. Odd måtte se seg slått 1-2, der seiersmålet kom på overtid. I hovedrunden andre påskedag, viste de største seriefavorittene hvorfor de er nettopp dét, og sesongens første runde kom heller ikke unna negativt dommerfokus.

Molde knuste Strømsgodset med 4-0 på «Røkkeløkka», Brann tok en sterk seier i Tromsø. Bergenserne kruset opp i 0-3, men hjemmelaget reduserte to ganger, før Brann satte spikeren i TIL-kista med 2-4. Bodø/Glimt besøkte et solrikt og nydelig Fredrikstad-vær, men var ikke mer beskjedne enn at de dro hjem med alle tre poengene. FFK var brukbart med i første omgang, men Glimt viste i andre omgang hvorfor de har forsynt seg grovt med pokaler de siste årene. FFK på sin side var ikke svakere enn at større effektivitet kunne truet Glimt, som likevel vant fortjent 0-2. Dette var uansett en festdag i plankebyen og de 10.691 tilskuerne gikk ikke så veldig skuffet hjem. Det var jo tross alt Glimt som var på besøk.

I Trondheim kom dommer i kraftig fokus, da han unnlot og vise ut Markus Henriksen i første omgang på stillingen 0-0. Henriksen hadde allerede gult kort, når han helt umotivert sparker ned en Sandefjord-spiller bakfra, helt uten sjanse på ball. Ekspertene i TV2 var nærmest i sjokk. Med rette! Nedsparkingen var nærmere rødt kort, enn kun det frisparket dommeren ga.

Her skulle Rosenborg vært nede i ti mann, men de skjedde ikke. Dette hjalp dem antagelig godt nok til 2-0 over Sandefjord. Dommerne kom på nytt i fokus, da han viste det røde kortet til en Sandefjord-spiller, for langt mindre enn det Markus Henriksen skulle ha sett gult nummer to. VAR sendte her dommeren til skjermen og han trakk det røde kortet. Den første scoringen på Lerkendal kan utmerket godt bli årets mål, der Ole Sæter nesten skyter i gjennom nettet oppe i vinkelen fra ca. 30 meter.

Rundens kanskje største overraskelse var at nyopprykkede Kristiansund dro hjem fra Lillestrøm med seier 2-3 i en jevn batalje. Mandagskvelden ble rundet av i Stavanger, der Viking etter oppskriften slo Sarpsborg 08 fortjent 1-0.

Hele åpningsrunden ble ferdigspilt tirsdag kveld, da KFUM Oslo tok i mot HamKam på Intilty Arena, som er Vålerengas storstue. Hovedstadens eneste representant i Eliteserien kom tidlig under 0-1 mot HamKam, men gjorde ikke skam over historiens første første kamp på dette nivået. Etter stort press og stor sjansesløsing i 2. omgang, så det ut som aldri ville komme. Men i det 89. minutt fikk KFUM endelig utlignet til 1-1 i en kamp de burde vunnet.

Serieåpningen ble en fartsfylt runde med mange scoringer, flere flotte scoringer, hvor Ole Sæters missil allerede er favoritt til årets mål. Det som vi fikk klare indikasjoner på, selv om det er veldig tidlig, er at de 13 andre klubbene skal få en tøff jobb med å frariste medaljene vekk fra Bodø, Bergen og Molde.