Opprinnelig deltok 18 personer i sultestreiken. Studentgruppen Students for Socialism krever at USF oppfordrer til våpenhvile i Gaza og selger seg ut av selskaper som støtter Israel. Universitetet vil ikke etterkomme noen av kravene.

USF-studenter fortsetter sultestreiken, universitetet gir seg ikke, skriver NBC News 8 Florida. Studentene har angivelig ikke spist på 12 dager, og det begynner å ta på.

University of South Florida (USF) er et offentlig forskningsuniversitet med hovedcampus i Tampa, Florida, og andre campuser i St. Petersburg og Sarasota.

Studentene krever at universitetet selger seg ut av selskaper som de mener bidrar til Israel–Hamas-konflikten. Demonstrasjonen har fortsatt, til tross for en ordre fra universitetets rektor om at den må opphøre.

Opprinnelig deltok 18 personer i sultestreiken. Nå er det bare fem igjen. Disse studentene har sultet seg i nesten to uker, og ingen hører på dem:

– Kravene våre har ikke blitt hørt, og hvis de virkelig ønsket at vi skulle slutte å sultestreike, noe vi selvfølgelig ønsker, ville de gitt etter for kravene våre, sier student Alina Atiq.

– Our demands have gone completely unheard, and if they truly wanted us to stop hunger striking, which of course we want to do, they would concede to our demands, student Alina Atiq said.

Studentgruppen Students for Socialism (studenter for sosialisme) krever at USF oppfordrer til våpenhvile i Gaza og selger seg ut av selskaper som de mener støtter Israel. De vil også at universitetet skal offentliggjøre hvilke selskaper de investerer i:

– Vi ønsker virkelig å se mer empati fra USF, at de bryr seg om studentene sine, at de bryr seg om at det finnes studenter som har mistet sine kjære i Gaza, at de bryr seg om at det finnes studenter som sultestreiker og risikerer livet, sier Atiq.

– So, we really do want to see more empathy from USF that they care about their students, that they care that there are students who have lost their loved ones in Gaza, that they care that there are students who are hunger striking and putting their bodies on the line, Atiq said.

USF gir seg ikke, og det gjør ikke studentene heller. Will Mleczko spiser fortsatt ikke, selv om han måtte oppsøke lege tidligere denne uken.

– Dette betyr selvsagt mye for meg. Dette betyr mye for hele samfunnet. Så jeg gjør egentlig bare det jeg kan, for det er millioner av mennesker som lider mye mer enn meg i Gaza akkurat nå, sier Mleczko.

– Obviously, this means a lot to me. This means a lot to the whole community. So, really just doing whatever I can because there’s, you know, millions of people that are suffering much more than me in Gaza right now, Mleczko said.

På et møte i USF Board of Trustees i forrige uke fortalte administrasjonen studentene at de ikke investerer direkte i selskaper, og at delstatsloven forbyr skolen å ta investeringsbeslutninger basert på politikk.

I en uttalelse fra universitetet heter det at de ikke kommer til å etterkomme noen av gruppens krav, men at de er bekymret for risikoen forbundet med sultestreiken.

USF students continue hunger strike, university remains unmoved.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.