I forbindelse med landskampen mellom Israel og Norge G19 lagde 200 palestina-demonstranter med bråk utenfor Skagerak Arena i Skien tirsdag ettermiddag. En TV2-reporter ble fysisk antastet.

Kvalifiseringskampen var lukket for publikum. Allikevel forsøkte demonstranter å ta seg inn på arenaen, skriver Telemarksavisa. Det ble kastet stein og avfyrt fyrverkeri mot politiet, som måtte ta i bruk pepperspray for å stanse mobben. Også tilfeldige mennesker ble rammet.

– Vi hadde vært å handlet på Kiwi og da vi kom ut av butikken, ble vi truffet av pepperspray, forteller et ektepar.

De legger til at det var verre for noen jenter som hadde vært på treningssenteret Sprek.

 

Janne Løken var en av initiativtakerne til demonstrasjonen. Hun forteller at hun er veldig skuffet og lei seg.

– Det var overhodet ikke slik det skulle bli. Det startet på en veldig fin måte, med at vi fikk fram budskapet vårt. Men så eskalerte det i en veldig uheldig retning, sier Løken til Varden.

Janne Løken bor i Skien, og hennes Facebook-side viser tydelig hvor hennes sympati ligger.

TV 2 melder at deres reporter på stedet ble lagt i bakken av demonstranter, og har film av det som skjedde (sjekk lenke). NRK har også opptak fra det som foregikk.

Selv en fotballkamp for ungdom får ikke være i fred for Gazas gode venner.

Det norske G19-landslaget vant for øvrig kampen 2-0, og sikret dermed plassen i EM-sluttspillet. Men slike ting kommer i skyggen på grunn av pøbelen utenfor banen.

Enkelte virker mer bekymret for pøbelen, og mener de ble dårlig behandlet av politiet.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.