Israels minister for diasporaanliggender og bekjempelse av antisemittisme, Amichai Chikli, sier at London som styres av muslimen Sadiq Khan, idag er verdens mest antisemittiske by.

Politiet forsvarer jødehatet

Chikli mener de spenninger som pro-Hamas-tilhengerne skaper i London hvor bare en tredjedel av innbyggerne er hvite briter, overgår de spenninger man opplever i andre internasjonale storbyer.

Israeleren trakk frem at politiet har tatt demonstranter som åpenlyst har oppfordret til jihad, i forsvar under de regelmessige massemønstringene som har foregått i hjertet av London efter Hamas’ terrorangrep 7. oktober 2023. 

Utslett Israel! 

Chikli nevnte også at det ved et tilfelle ble projisert «fra elven til havet» – en referanse til muslimenes mål om å utslette Israel og etablere en palestinsk stat som strekker seg fra elven Jordan til Middelhavet. Han karakteriserte dette som en «oppfordring til etnisk rensing av jøder fra staten Israel». 

En rapport fra Chiklis departement viser at «nesten halvparten av britiske jøder vurderer å forlate landet på grunn av antisemittismen» og at «60 prosent av britiske jøder har opplevd eller kjenner noen som har opplevd en antisemittisk episode efter 7. oktober ifjor». 

Freudian slip

I et intervju forrige måned sa Labours muslimske ordfører Sadiq Khan, at partiet hans var «stolt av å være både antirasistisk og antisemittisk». I eftertid forsøkte han å trekke uttalelsen tilbake – men den inneholder det meste av hva man forbinder med en «Freudian slip».

«3D-testen»

Chikli mener moderne antisemittisme er konsentrert om å frata staten Israel retten til å eksistere. Hatet kan sammenfattes i «3D-testen»: Demonisering, dobbeltmoral og delegitimering av Israel.

Den årlige rapporten fra Chiklis departement viser en økning på 235 prosent i antisemittiske episoder i 2023 sammenlignet med 2022.

Sunak advarer mot «pøbelstyre» etter aggressive pro-palestinske demonstrasjoner

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.