En 38 år gammel kvinne ble arrestert i byen Arnhem i Nederland 23. mars fordi hun annonserte at hun ville rive i stykker et eksemplar av Koranen. Dette melder NL Times.

Hun ble løslatt etter kort tid, men ble imidlertid utestengt fra bygningen. Det samme gjelder Pegida-leder Edwin Wagensveld, som fikk seks måneders utestengelse av ordføreren i Arnhem sist torsdag. Som svar på kunngjøringen om at han ønsket å brenne enda et eksemplar av Koranen i byen, var en stor politistyrke på stedet. Til slutt bestemte Wagensveld seg for ikke å komme, rapporterte NU.nl.

Koran-krenkelsene har spredt seg til Nederland

Tyrkias utenriks­departement klaget til neder­landsk diplomat over krenkelse av koranen

Ordfører Ahmed Marcouch, som ble født i Marokko, fryktet en gjentakelse av hendelsene i januar, da en lignende handling fra Wagensveld førte til alvorlige opptøyer. Ifølge kommunen var det også tegn til en terrortrussel. Wagensveld har annonsert at han fortsatt har til hensikt å returnere til Arnhem i løpet av de neste dagene.

Politiet forklarte at kvinnen som ble arrestert, ble varetektsfengslet, basert på den lokale regelen om at det er forbudt å «fremkalle uorden gjennom provoserende oppførsel».

Ellers var dagen i hovedstaden i den nederlandske provinsen Gelderland rolig, skriver NL Times.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.