En av voldsmennene som ble sluset inn i offerets leilighet av kvinnen i 20-årene var mindreårig og måtte ha mamma med i retten.

Angrepet fant sted i en kjellerleilighet i Bergen i november i fjor. Den forførerisk utseende litauiske kvinnen kom på besøk hos offeret og låste etter avtale med to torpedoer opp døren slik at de kom seg inn.

Torpedoene gikk løs på offeret og krevde at han skulle betale kr 20 000. De slo de ham gjentatte ganger da han fortalte at han ikke hadde penger og presset hodet hans ned i et toalett slik at han ikke fikk puste.

Imens gikk lokkeduen gjennom leiligheten og stjal klær. Trioen tok også med seg en mobiltelefon.

Den eldste av de to ranerne har et navn som er vanlig i Estland. Offeret fortalte i avhør at det ble snakket gebrokkent norsk. Den mindreårige har et nordisk navn.

Kvinnen og de to mennene var tiltalt for grovt ran, med nedre strafferamme på seks år fengsel. Men retten nedgraderte det etterhvert til simpelt ran. Det oppsto tvil om hvor mye vold som hadde blitt brukt.

Mindre enn to dager etter ranet kom den yngste torpedoen og kvinnen i 20-årene tilbake og brøt seg inn i offerets leilighet. Utbyttet ble magert – en dataskjerm.

Nå er lokkeduen dømt til et år i fengsel for ran og grovt tyveri, åtte måneder mindre enn aktor ba om. Den eldste torpedoen fikk også et år i kasjotten, ti måneder mindre enn aktors påstand. De to må sammen betale oppreisning på kr 40 000 til ransofferet og erstatte mobiltelefonen de stjal.

Den mindreårige ble funnet skyldig i ran, grovt tyveri, og for ved en annen anledning å ha truet politifolk med å knivstikke og skyte de.

Han ble også funnet skyldig i kjøring uten førerkort og for å ha kjørt «en liten John Deere traktor med en påmontert Tysse-tilhenger, til tross for at han var påvirket av amfetamin, klonazepam og alprazolam, tilsvarende en promille på minst 1,2». Dette skjedde midt i Bergen sentrum.

Dommen hans blir fastsatt på et senere tidspunkt, da han som mindreårig først må gjennom en såkalt personundersøkelse.

 

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.