En mann i 20-årene bosatt i Haugesund er dømt for å ha voldtatt en bortimot bevisstløs, mindreårig gutt etter en tur på byen i Bergen. Deler av overgrepet ble filmet av gjerningsmannen selv.

Voldtekten skjedde natt til søndag 30. oktober i 2022, men dommen ble først forkynt denne uken. Den er altså foreløpig ikke rettskraftig.

Den domfelte bærer et navn som er vanlig i Nepal.

Han ble dømt til tre års fengsel for voldtekt og for å ha filmet mens han blant annet masturberte fornærmede, i straffeloven såkalt «fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn».

Voldtektsmannen må betale 140 000 kroner i skadeerstatning til offeret og fikk mobiltelefonen beslaglagt.

Til tross for at det forelå videobevis som viste at offeret lå og sov mens overgrepene pågikk, hevdet domfelte at tenåringen var med på de seksuelle handlingene. Det ble han ikke trodd på.

Retten fant imidlertid at et punkt i tiltalen om anal penetrasjon ikke kunne bevises ut over rimelig tvil.

Offeret, som var under 18 år da voldtekten fant sted, var alene på et bybanestopp i Bergen sentrum og ruset på reseptbelagte piller da han ble med overgriperen og vennene hans hjem.

Voldtektsmottaket på legevakten fant også spor av virkestoffet THC fra cannabis i offerets blod. Retten fant det bevist at tenåringen var helt ute av stand til å gjøre motstand.

Ifølge ett av de seks vitnene, som eier huset der domfelte og offeret overnattet, lå tenåringen og snorket da han flere ganger måtte forhindre overgriperen fra å klå på den mindreårige gutten. Huseieren hadde egentlig lagt seg, men ble varslet om at det var potensielle problemer mellom gjestene på gang og holdt seg deretter våken i flere timer for å kunne gripe inn.

Til slutt klarte likevel gjerningsmannen å få med seg offeret opp på et loftsrom, der de seksuelle handlingene ble gjennomført mot offerets vilje til langt ut på neste formiddag.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.