«Ingen er trygge noe sted. Skoler, kjøpesentre, sykehus, gudshus, politi, militær, kongehuset, regjeringen, tog, buss, ute på gaten. Alle mulige mål. Jeg er ikke redd for å dø. Er du? Forvent det første angrepet denne måneden».

Dette er teksten i flere anonyme brev en kvinne i 20-årene skal ha sendt til blant annet Stortinget, Kongehuset, Det Mosaiske Trossamfunn og avisen Bergens Tidende.

Nå er hun siktet for terrortrusler, blant annet etter straffelovens §115, «angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet». Øvre strafferamme er 10 år.

Det er Bergens Tidende som i dag omtaler innholdet i brevet. I fjor meldte samme avis at kvinnen ble pågrepet for fem branner på kjøpesentre i bergensområdet. For dette forholdet er hun dømt og har sonet ferdig.

20. februar i år ble hun arrestert på nytt for det som da ble kjent som «trusler». Saken viser seg å være mer alvorlig enn hva Bergens Tidende da kunne meddele, til tross for at de satt på ett av trusselbrevene.

PST er nå koblet inn på grunn av de nasjonale målene truslene retter seg mot.

Den siktede ble i dag varetektsfengslet i nye åtte uker. I referatet fra fengslingsmøtet kommenteres tilregnelighetsspørsmålet slik:

Når det gjelder spørsmålet om tilregnelighet bemerkes særskilt at det er oppnevnt rettspsykiatrisk sakkyndige som skal vurdere dette spørsmålet. Slik saken pr nå er opplyst er det likevel rettens syn at siktede mest sannsynlig er tilregnelig og var det på tidspunktet for forholdene omhandlet i siktelsen.

Kvinnens navn antyder at hun har norske foreldre.

Straffeloven §115:

Med fengsel inntil 10 år straffes den som ved bruk av makt, trusler eller på annen rettsstridig måte volder fare for at Kongen, Regenten, regjeringen, Stortinget, Høyesterett eller Riksretten, eller et medlem av disse institusjonene, hindres eller påvirkes i sin virksomhet.

 

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.