Grunnleggeren av misjonsselskapet Jesus Redeems skal være samme mann som er administrerende direktør i en av donororganisasjonene bak selskapet, hvilket bryter med indisk lov. Andre donorer skal ha bånd til kinesiske statsselskaper.

Mottager og giver må være adskilt

Indias innenriksdepartement har på grunnlag av alvorlige brudd på Foreign Contribution Regulation Act (FCRA), inndratt lisensen til det kristne misjonsselskapet Jesus Redeems som ledes av Mohan C. Lazarus.

Mohan C. Lazarus, grunnleggeren av misjonsselskapet Jesus Redeems, er administrerende direktør i den amerikanske veldedighetsorganisasjon Jesus Redeems Ministries Inc som donerer penger til Jesus Redeems. Det er et brudd på reglene som sier at den øverste lederen i den indiske mottagerorganisasjonen ikke skal være tilknyttet giverorganisasjonen.

Forstyrrer lokal harmoni

– Jesus Redeems har mottatt ulovlig finansiering i tillegg til å ha forstyrret harmonien mellom religiøse, rasemessige, sosiale, sproglige og/eller lokale samfunn gjennom anti-hinduistiske uttalelser og provoserende misjonering, heter det fra innenriksdepartementet.

Jesus Redeems skal også ha kalt indiske templer for «satans høyborg». I tillegg skal de ha mottatt betydelig finansiering fra folk tilknyttet Dangote Group, et gruvekonglomerat med hovedkontor i Nigeria. Det er eid av Afrikas rikeste mann som har tette bånd til Sinoma International Engineering, et kinesisk statseid datterselskap av China National Building Materials Group, skal vi tro OpIndia

Forstå det den som kan.

 

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.