En brasiliansk kvinne i 40-årene må sone i ett år og åtte måneder for å ha knivstukket en norsk mann mens hun var ruset på alkohol og narkotika.

Angrepet på mannen hun hadde et seksuelt forhold til begynte med at hun låste ham inne og kastet en glassvase og andre gjenstander mot hodet hans. Hendelsen skjedde i Harstad.

Kvinnen fulgte deretter opp med å knivstikke ham en rekke ganger med en fileteringskniv inne på soverommet. Store mengder blod ble funnet, noe retten mener viser at mannen ble holdt i leiligheten mot sin vilje over lengre tid.

Kniven ble kastet og blodsporene forsøkt skjult, noe som ikke er forenlig med kvinnens påstand om at hun handlet i nødverge, skriver retten. Politiet måtte bryte opp flere dører da de kom. Tiltalte hevdet at ingen dører var låst.

Mannen overlevde og klarte selv å ta seg blødende til sykehus. Der måtte han lappes sammen med rundt 40 sting.

Både kvinnen og mannen var beruset av alkohol, mens det ble funnet en cocktail av amfetamin, ecstasy og cannabis i kvinnens blod. Også offeret i saken er narkobruker.

At volden skjedde i ruspåvirket tilstand er skjerpende, mener Midtre Hålogaland tingrett. Kvinnen ble dømt for grov kroppsskade «med karakter av mishandling».

Den sinna brasilianeren ble også dømt for å ha spyttet og forsøkt å bite en politimann under transport til sykehus i Tromsø. Hun sa også at hun skulle «ta» familiene til ambulansepersonalet og politimannen og brenne og sprenge barna deres.

Den knivstukne mannen ble tilkjent 75 000 kroner i oppreisningserstatning fra kvinnen, som også må betale saksomkostningene.

Da hun var varetektsfengslet måtte kvinnen flere ganger isoleres fra andre fengslede, uvisst av hvilken grunn. Isolasjon belønnes med ekstra fradrag fra tiden som skal sones i fengsel.

Det ble i alt 208 dagers fradrag for varetekt og isolasjon og kvinnen er derfor sannsynligvis tilbake i friluft innen et år.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.