Mileis argentinske hestekur gir resultater. Mandag kuttet Argentinas sentralbank uventet styringsrenten fra 100 til 80 prosent på grunn av lavere inflasjon og at pesoen fortsetter å styrke seg mot amerikanske dollar.

Februar-inflasjonen ytterligere ned 

Kunngjøringen kom sent mandag kveld og før offentliggjøring av inflasjonstallene for februar, som er ventet å komme idag. 

Økonomer forventer ifølge Bloomberg, at den månedlige inflasjonen fortsetter nedgangen fra 26 prosent i desember, 21 prosent i januar til 15 prosent i februar. På årsbasis forventes inflasjonen dog å overstige 280 prosent.

Den inflasjonsjusterte pengemengden har sunket med 17 prosent siden Milei tiltrådte. Den stramme kontrollen over pengemengden har bidratt til at den månedlige inflasjonen efter argentinsk målestokk, så langt har vært moderat.

Selv om den månedlige inflasjonen fortsetter å avta og pesoen styrker seg, kan Argentina stå overfor en betydelig resesjon iår. Innstramningstiltakene har ført til reduserte trygdeutgifter og en nedgang i reallønningene.

 

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.