Belgieren Dries Van Langenhove ble dømt til en effektiv fengselsstraff på ett år for brudd på rasismelovgivningen. Han fikk også en betinget fengselsstraff på ti måneder for brudd på våpenloven og fratatt sine borgerlige rettigheter i ti år. Fem av de seks andre tiltalte i det som omtales som «Schild en Vrienden»-rettssaken får betingede fengselsstraffer på seks til åtte måneder.

– Kan ikke tiltales for annet enn humor

Van Langenhoves reaksjon på dommen var kort: 

– Aktivistene i Schild & Vrienden kan ikke tiltales for annet enn noen memes, altså humor.

Van Langenhove ble kjent som et politisk vidunderbarn i siste del av 2010-tallet for sin evne til å organisere nasjonalistisk ungdom i samtalegrupper på nettet og i demonstrasjoner.

En rapport fra 2018 avslørte at medlemmer av den flamsk-nasjonalistiske ungdomsbevegelsen Schild en Vrienden hadde delt rasistiske og sexistiske memes i lukkede samtalegrupper.

Tidligere parlamentsmedlem

Dries Van Langenhove, leder av Schild en Vrienden og tidligere medlem av det belgiske parlament samt seks andre medlemmer av bevegelsen, ble siktet for blant annet oppfordring til hat eller vold, rasisme, negasjonisme (Holocaust-fornektelse) og brudd på våpenloven (Van Langenhove solgte pepperspray).

For Van Langenhove – «lederen og stifteren av et rasistisk og negasjonistisk system» – ba påtalemyndigheten om en samlet fengselsstraff på to år og en bot på 24.000 euro. For de seks andre tiltalte krevde påtalemyndigheten seks måneders fengsel og en bot på 8000 euro.

Politisk prosess

Lederen for det nasjonalistiske Vlaams Belang, Tom Van Grieken, gikk hardt ut mot dommen: 

– Belgisk rettsvesen er gjennområttent … Fra dag én har dette vært en politisk rettssak.

Et fullverdig tyranni

Elon Musk reagerte på Eva Vlaardingerbroeks reaksjon på dommen:

– Tidligere flamsk parlamentsmedlem Dries Van Langenhove er nettopp blitt dømt til et års fengsel fordi angivelig «rasistiske memes» ble delt i en privat gruppechat han var en del av.

Slik står det til med ytringsfriheten i Europa. De fengsler patriotiske dissidenter. Neste gang gjør de dette mot meg, deg eller andre som går imot globalistregimet.

Jeg mangler virkelig ord her. Dette er et fullverdig tyranni og vi bør bekjempe det med all vår makt.

 

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.