Natt til søndag melder politiet at ei kvinne i 80-årene er sendt til Kalnes sykehus, etter at en mann i 20-årene angrep henne i Fredrikstad.

Gjerningsmannen skal ifølge politiet ha tatt seg inn i leiligheten ved å knuse inngangsdøra. «Mannen har også vært inne i andre boliger i forkant av dette. Han har stjålet blant annet lommebøker», uttalte operasjonsleder Finn Håvard Aas til NRK ved 05-tida søndag morgen.

«Hun var tydelig rystet og ikke kontaktbar. Hun ble sendt til Kalnes sykehus, skadegraden er ikke kjent utover det».

Brukte gjerningsmannen kniv?

«Nei, vi tror hun er utsatt for stump vold, og at kniven ikke er brukt her».

Aas sier mannen truet med kniv da politiet kom. «Det var opprinnelig ikke et bevæpnet oppdrag, men det ble det da mannen trakk kniv. Politiet fikk raskt kontroll, og brukte ikke våpen».

Han sier politiet etter dette lokaliserte ei skadet kvinne i 80-årene inne i en leilighet. Angrepet skjedde på en eldrebolig.

«Det er en stygg sak når eldre blir angrepet i sitt eget hjem», kommenterer Aas .

Han sier det kun er én mistenkt. Denne personen er også mistenkt for å ha tatt seg inn i et annet hus i nærheten og stjålet en lommebok.

Avisen VG har snakket med naboen i det andre huset. Det var her lommeboken ble tatt fra.

Mannen i 20-årene var også inne hos dem, forteller hun. Da hun kom hjem, var huset fylt av vann, skap var åpne og det lå klær på gulvet som tilhørte gjerningspersonen.

I tillegg var både bilnøkler og lommebok borte.

«Familien min lå og sov mens han var der inne. Det er ubehagelig å vite», sier naboen.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.