Sør-Afrika ber Den internasjonale domstolen (ICJ) om å pålegge Israel nye hastetiltak for å hindre en sultkatastrofe på Gazastripen.

Dette melder NTB-Reuters-AFP.

Sør-Afrika opplever en massiv drapsbølge, hvor 75 personer ble drept i gjennomsnitt hver dag i 2023. Men de som styrer landet er mest opptatt av de som dør på Gaza, egne borgere virker ikke like viktig.

I henvendelsen til ICJ onsdag advarer sørafrikanske myndigheter om at palestinerne på Gazastripen er truet av sult og ber domstolen om å beordre alle parter i konflikten om å stanse krigshandlingene og frigi alle gisler og fanger.

Det er andre gang at den sørafrikanske regjeringen ber domstolen om ytterligere tiltak mot Israel. Den første henvendelsen, som ble sendt i februar, ble avvist.

ICJ kunngjorde 26. januar at den vil behandle Sør-Afrikas folkemordsak mot Israel, og at den har jurisdiksjon til å ta beslutninger om hastevedtak mot Israel.

Sør-Afrika har mer enn 50 prosent så mange drap årlig enn USA, som har omtrent seks ganger så mange innbyggere.

Sammenligner man med Storbritannia, som føler de opplever en voldsbølge, så er forskjellen skrikende: Britene må holde ut litt over 600 drap i fjor. I Sør-Afrika er antallet drap over 27.000. De har nesten like mange innbyggere som Storbritannia. Dette i et land som ikke er invadert eller i en krigssituasjon.

Med politiske ledere som synger om å Kill the Boers, så kan man kanskje tenke at det er verst for de foraktelige hvite menneskene. Man akkurat som i USA er det de svarte som utgjør hoveddelen av drapsofrene.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.