Sittende statsminister Narendra Modi kan vise til gode resultater av sin India først-poliitikk foran valget av 543 medlemmer til Lok Sabha, det indiske parlament.

Industri og anlegg

Nylig kom BNP-tallene for det indiske Q3 som endte i desember. Det viser at bruttonasjonalproduktet økte med 8,4 prosent i oktober-desember, noe som langt overstiger økonomenes forventninger. Reserve Bank of Indias anslag var på 6,5 prosent.

Driverne bak veksten er først og fremst industriproduksjonen og bygg- og anleggsvirksomhet. Bruttoinvesteringene i fast realkapital – en indikator på investeringer – økte med 10,6 prosent i tredje kvartal.

Privatkonsumet steg med 3,5 prosent på årsbasis i oktober–desember mens offentlig konsum falt med 3,2 prosent.

Oppjusterer prognosen for 2024

Den indiske regjering oppjusterte også BNP-prognosen for fiskalåret som slutter i mars 2024 fra 7,3 til 7,6 prosent.

Tallet for kvartalet som ble avsluttet i desember, Indias tredje finanspolitiske periode, overgikk med nesten to prosent gjennomsnittsprognosen på 6,6. 

– En robust vekst på 8,4 prosent i tredje kvartal 2023–2024 viser styrken og potensialet i indisk økonomi. Vi vil fortsatt arbeide for rask økonomisk vekst for å hjelpe inderne til et bedre liv og skape et Viksit Bharat!

Viksit Bharat!

«Viksit Bharat» betyr et «utviklet India» og peker på regjeringens «Viksit Bharat 2047»-visjon:  Å gjøre India til et utviklet land innen hundreårsjubileet for uavhengigheten i 1947. De fire pilarene i et Viksit Bharat er Yuva (ungdom), Garib (fattige), Mahila (kvinner) og Kisan (jordbrukere).

India vokser og det gjør også energi­behovet. Bygger 18 nye atom­reaktorer

 

 

Kjøp Kents bok!

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.