Vinterferietrafikk. Foto: Heiko Junge / NTB

Søndag avsluttes vinterferien i flere fylker, og mange setter kursen hjemover. To av ti frykter ladekø på fjellet, ifølge undersøkelse.

Det økende antallet elbiler fører også til økende kapasitetsproblemer på ladestasjonene. Ikke minst er dette aktuelt i forbindelse med ferier og utfartsdager, som nå nå vinterferien avsluttes mange steder.

Få ønsker å stå i lange ladekøer på veien hjem fra fjellet, men dette er noe en del fryktet at de vil måtte oppleve.

NTB melder om saken, og viser til en undersøkelse foretatt blant norske elbilførere.

Spørreundersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov på oppdrag fra Tryg Forsikring. 1012 personer over 18 år deltok i perioden 7.–12. februar.

To av ti bilister under 40 år svarer at de frykter ladekø på fjellet.

Såkalt rekkeviddeangst og frykt for ladekø er likevel mindre nå enn den har vært i tilsvarende undersøkelser for få år siden, ifølge kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

– I alderssegmentet 40+ er det 10 prosent som nå svarer at de frykter ladekø i fjellet, mot 20 prosent tidligere, sier Brandeggen.

Han peker på at flere i dag eier biler med større batterier og har dermed bedre kontroll på rekkevidde.

– Det er også bedre muligheter for hurtiglading, men vi forventer likevel også i år å måtte yte veihjelp til kunder som har feilberegnet og gått tom for strøm på vei hjem, sier han.

For det store flertallet som fortsatt kjører bensin- eller dieselbiler, er dette et temmelig ukjent problem.

Les også: 

Studie: En moderne diesel­bil er like ren som en elbil

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.