En 15-åring er pågrepet av sveitsisk politi for angrepet på en 50 år gammel ortodoks jøde lørdag. Gutten ropte «død over jødene», likevel skriver mediene at det er usikkert om angrepet hadde et antisemittisk motiv.

Politiet og statsadvokaten for ungdomsforbrytelser er i gang med å etterforske saken. De utelukker ikke at angrepet kan ha hatt et antisemittisk motiv.

Hendelsesforløpet er foreløpig ikke klart, men politiet ble tilkalt til stedet på grunn av en krangel mellom flere personer.

Det er en helt annen versjon Jerusalem Post gir: Gutten angrep, og hvis det ikke hadde vært for at lokale innbyggere grep inn, kunne det gått riktig galt.

Kommunestyremedlem Jehuda Spielman i Zürich kommune melder på X/Twitter at den fornærmede mannens tilstand er stabil. Spielman legger til at han kjenner mannen personlig. (NTB)

 

Spielman said that the attacker was shouting antisemitic slogans while he was stabbing and as he was pinned down. In addition to acting cavalier about the incident, Spielman said the assailant had alluded to jihadist concepts, such as acting on behalf of “Al-Aqsa.”

Spielman sa at angriperen ropte antisemittiske slagord mens han knivstakk og mens han ble lagt i bakken. I tillegg til å fungere som kavaler om hendelsen, sa Spielman at overfallsmannen hadde hentydet til jihadistiske konsepter, som å handle på vegne av «Al-Aqsa».

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.