Regjeringen i Brasil viser at den tar demokratiet på alvor og truer derfor med hevn mot kongressmedlemmer som signerte krav om riksrett mot president Luiz Inácio Lula da Silva.

Underhus-representant José Guimarães fra Lulas parti PT (Arbeidernes Parti) ga representantene noen dagers frist til å revurdere. Det ble klart at en stemme for riksrett mot Lula etter hans sammenligning av Israels offensiv i Gaza med Holocaust kunne føre til blant annet tapt pengestøtte og tap av stillinger i embetsmannsverket.

Bare rundt 140 av de 513 kongressmedlemmene har signert, det er ikke nok til at saken går videre. Det skapte et visst oppstuss at det fra Lulas erkefiende Jair Bolsonaros opposisjonsparti PL var 19 som avsto. Politikeren som forfattet oppropet, Carla Zambelli fra Bolsonaros parti, hevder at presidenten har misbrukt embetet sitt.

PL-representanten Antonio Carlos Rodrigues sier han ikke signerte fordi det ikke bør være opp til kongressen å fjerne en president som er valgt av folket.

O Globo.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.