Containere tilhørende BASF befinner seg nær et av kjemi­konsernets anlegg i Ludwigshafen i Tyskland den 28. april 2022. Foto: Uwe Anspach / DPA via AP / NTB.

Det tyske kjemi­konsernet BASF har fredag morgen kunngjort at det vil gjøre innsparinger på en milliard euro ved selskapets hovedkvarter i Ludwigshafen i Tyskland, og det betyr uunngåelig enda flere jobbkutt enn de 2500 som BASF gjorde i fjor.

Selskapet offentliggjorde i dag sitt årsregnskap, og det viser klart lavere salg i Tyskland enn BASF selv forventet, melder Handelsblatt. Hoved­problemet for BASF i Tyskland forblir likevel energi­prisene, skriver den tyske avisen.

I samarbeid med de ansattes representanter er kjemi­konsernet i ferd med å finne ut hvor mange jobber som nå skal kuttes, men Bild antyder at det vil handle om tusenvis i denne runden også.

BASF tjente penger overalt i 2023, unntatt i Tyskland, hvor selskapet går med tap, melder Tagesschau. Globalt går konsernet likevel med overskudd, selv om dette er lavere enn før. Sett under ett er BASF konkurransedyktig, sier toppsjef Martin Brudermüller, som er på vei ut.

BASF-ledelsen ønsker uansett å ivareta hensynet til aksjonærenes utbytte, og vil foreslå for generalforsamlingen at det utbetales dividender til en verdi av i alt tre milliarder euro for 2023.

Samtidig vil selskapet satse enda mer enn tidligere planlagt i Kina, der selskapet ligger an til å investere ti milliarder euro, den største investering et tysk selskap noen gang har gjort der til lands, skriver Handelsblatt.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.