En 25 år gammel mann er dømt til syv år og fem måneders fengsel et macheteangrep på Haugenstua i Oslo i august 2020.

I tillegg dømmes 25-åringen til å betale nesten 1,5 millioner kroner i erstatning til offeret i saken, melder Romerikes Blad.

Hendelsen skjedde sent på kvelden 29. august i 2020. Flere personer angrep en mann i 20-årene med macheter og påførte ham svært alvorlige skader.

Politiet mener macheteangrepet kan knyttes til en langvarig konflikt mellom gjengmiljøer i Lørenskog og på Haugenstua. I retten kom det fram at offeret fortsatt har nedsatt bevegelighet i venstre hånd og fingre, samt vesentlig redusert kraft i armen.

I desember i fjor ble tre andre menn dømt til mellom sju og åtte års fengsel i Borgarting lagmannsrett i forbindelse med saken. Alle de dømte er ansett som svært sentrale i gjengmiljøet «147» i Lørenskog, skriver NTB.

Den domfelte 25-åringen har hele tiden nektet straffskyld. Han hevder han ikke var på åstedet, og at han ikke har forsøkt å drepe fornærmede.

– Dommen vil ankes, og vi har tro på en grundigere og mer samvittighetsfull behandling i lagmannsretten, sier den domfeltes forsvarer Sugin Varatharajan til Nettavisen.

Det oppgis ikke etnisitet på noen av de involverte i hendelsen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.