Qatar er mekler mellom Hamas og Israel. Men statsminister Al-Thani avslørte at de ikke vil koble frigivelse av gislene til våpenhvile. Den som kjenner Israels posisjon vet at det da ikke blir noen avtale. Det er merkelig at et land som foregir å være mekler sier noe slikt offentlig.

Det er det samme som å kompromittere sin egen rolle.

Al-Thani sier at en våpenhvileavtale mellom Hamas og Israel ikke bør forutsette en avtale om løslatelse av gislene som holdes på Gazastripen.

– Dette er et dilemma som vi har stått i, og som dessverre er blitt misbrukt av mange land: At for at det skal inngås våpenhvile, må det skje på betingelse av en gisselavtale. Det må ikke være en slik betingelse, sier Qatars statsminister.

Al-Thani sto på scenen sammen med Jonas Gahr Støre. Han er både statsminister og utenriksminister.

– Jeg kan ikke gå i detaljer om forhandlingene, men jeg tror at hvis vi kan få grep om den humanitære pakken i avtalen, kan vi overvinne hindrene, sa Qatars statsminister.

Tidligere lørdag ble det kjent at Hamas truer med å trekke seg fra forhandlingene. De krever at nødhjelp bringes inn til den nordlige delen av Gazastripen umiddelbart.

Hjelpeorganisasjoner har advart om at hungersnød truer dette området.

– Bevegelsen vil stanse forhandlingene fram til nødhjelp bringes inn nord på Gazastripen, sier et høytstående medlem i gruppen til nyhetsbyrået AFP. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.