Køen utenfor Fattighuset på Grønland i Oslo blir bare lengre og lengre. 

Totalt var 330 personer innom og hentet seg poser med mat i dag, hvor 150 av disse fikk poser som kun inneholdt vannmelon og druer, mens ti personer ikke fikk noen pose i det hele tatt, skriver Avisa Oslo.

Styreleder i Fattighuset, Lasse Nyheim Storvik, kan fortelle at det er lite mat igjen i Fattighuset, på grunn av den store pågangen.

– Vi har veldig lite for tiden, forteller Storvik.

Fattighuset måtte i fjor gå fra to dager i uka med matutdeling, til én, grunnet lite tilgang på mat og et stadig økende behov.

Styrelederen forteller at de denne uken gikk tilbake til å ha to matutdelinger, men at det har sine utfordringer.

– Vi har nå prøvd å åpne to dager i uken, i den forventning at det skulle komme mer mat, men det har det ikke gjort. Så vi jobber fortsatt med saken for å si det sånn, forteller Storvik.

Fattighuset må nå se på forskjellige måter å samle inn mat på, og ifølge styrelederen er dette noe de jobber med hele tiden.

Statsminister Jonas Gahr Støre har besøkt Fattighuset, og hevdet den gang at han ble rørt. Støre lovte også at folk skulle få bedre råd dette året i sin nyttårstale.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.