Under en tale på en konferanse i Austin Texas kom Rob Kapito med dystre spådommer om den økonomiske fremtiden. Den økende inflasjonen kan føre til dramatiske konsekvenser for en oppvoksende, bortskjemt generasjon.

Robert Steven Kapito er en amerikansk forretningsmann og investor. Han er grunnlegger og president for det New York City-baserte hedgefondet BlackRock, som forvalter omtrent 10 000 milliarder dollar.

– For the first time, this generation is going to go into a store and not be able to get what they want. And we have a very entitled generation that has never had to sacrifice, sa Kapito.

Inflasjonen i USA presses opp av mangelen på varer, arbeidskraft og høye energipriser. Samtidig trykker Biden-regimet opp voldsomme mengder penger, og summen av alt dette er høy inflasjon.

Det er bare å feste setebeltene, sa Kapito. For økonomien er i ferd med å rammes av en perfekt storm. Og dagens ungdom er absolutt ikke vant til å ikke få alt de peker på.

Unge i dag inntar fosterstilling hvis en politisk motstander skal holde et foredrag. De påstår å få selvmordstanker hvis de blir tiltalt med feil pronomen.

Filmer og annet må ha «trigger warnings», siden dagens ungdom frykter mikroaggresjoner og er avhengig av «safe spaces», hvor de kan trøste sitt vare sinn med teddybjørner eller lignende.

Dette er selvsagt karikert, men særlig på universitetene er utviklingen skremmende. Og ingen voksne sier i fra, siden hele det politiske miljøet, store deler av næringslivet og det meste som finnes av medier har kastet seg på woke-bølgen.

Tegnene er allerede synlige, også her i Norge. Selv om staten håver inn penger på høye priser på strøm og olje, så er det mange som sliter, også her.

Økte priser kan føre til en lang og hard vinter for mange

Køene foran Fattighuset, hvor folk kommer for å få utdelt mat, blir stadig lengre. og det er en skam for landet, skriver Jo Moen Bredeveien i Dagsavisen.

Det er ikke bare brød som deles ut til trengende i Norge i 2022. Det står palle på palle med julebrus på fortauet utenfor fattighuset på Grønland øst i Oslo. Det er bleier og yoghurt og ris. Oliven og krydder og olje. Næringsrik og sunn mat, og noe som kan glede både barnslige og voksne smaksløker.

Køen er lang. Mange har stått her siden klokka sju på morgenen, i den kalde vårlufta. Nå lir det mot ettermiddag og det er litt varme i solstrålene. «Neste gruppe», roper mannen som deler ut yoghurt. «Next group!», gjentar han. Det er nordnorsk, dårlig norsk og ingen norsk.

Barnefattigdommen øker, og er i hovedsak drevet av innvandringen. Vi har fått «working poors», som ikke tjener nok til å betjene kostnadene for å leve, selv om de jobber.

Mange pensjonister sliter med å få endene til å møtes, selv om pensjonister i gjennomsnitt er en relativt velstående gruppe. Men det hjelper lite for de som havner nederst på rangstigen.

Nå venter dyrtid. Alt blir dyrere, for oss alle. Og enda mer for den som sliter fra før.

En velferdsstat som lar dette skje, er ikke sjenerøs. Den er hard og utilstrekkelig, og knapt verdt sitt navn.

Vi må prøve en gang til, bygge sammen på nytt. For vi kan ikke leve med skammen på Oslo øst.

Staten grabber til seg med begge hender. Staten har alltid nok penger til idiotiske klimatiltak og utenlandske diktatorer. Det mangler aldri på overføringene til FN og utallige såkalte ikke-statlige organisasjoner, som får nesten all sin finansiering av den staten de ikke skal være en del av.

Innvandringen fortsetter, selv om den koster landet enorme beløp og vil forsterke hastigheten mot det økonomiske stupet.

Nedstengningene av samfunnet i forbindelse med Covid-19 virker mer og mer som et panikktiltak uten påviselig effekt for begrensning av smitte, men med åpenbare negative konsekvenser for økonomien både for husholdningene og bedriftene.

Samtidig blir stadig nye av våre politiske ledere avslørt for ren svindel til egen vinning, som de alt for mange skandalene rundt pendlerboligene har vist oss.

Barn og unge sviktes av helsevesenet, og tilliten mellom folk og myndigheter synker.

Så jeg er enig med Kapito: Det er på tide å feste setebeltene. Men kanskje Kapito burde ta en kikk i speilet, siden hans selskap BlackRock er en stor aktør i klimahysteriet som fører til at fattigdommen vokser, både i USA og i Norge.

BlackRock President Says ‘Entitled Generation’ Now Learning About Shortages 

Støres besøk hos «Kongen av Wall Street» er et varsel om hva som kommer

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.