Londons borgermester Sadiq Khan er anklaget for å ha brukt 6,3 millioner pund på en «meningsløs gimmick» etter at toglinjene har fått nye navn og nye farger.

Tirsdag annonserte Khan at toglinjene som kalles «Overground», som består av rundt 165 kilometer med spor, skal deles opp i seks identiteter med nye navn og farger. Reaksjonene lot ikke vente på seg, ifølge The Telegraph.

De nye navnene er Lioness, Windrush, Suffragette, Weaver, Liberty and Mildmay.

Lioness er en hyllest til det engelske kvinnelandslaget i fotball (The Lionesses). Empire Windrush er navnet på det første skipet som hentet folk fra Karibia til Storbritannia.

Sufragette hyller de første feministene, og Midmay var et HIV-sykehus i Shoreditch. I tillegg markeres tekstilindustrien (Weaver) og Havering i Øst-London (Liberty).

Men kritikere mener Khan bedriver en «meningsløs gimmick» og ren godhetsposering.

Susan Hall, the Conservative candidate for London’s mayoral elections later this year, said the rebrand was “virtue signalling nonsense”.

Hall la til at det eneste som overrasket henne var at ingen av linjene fikk navnet Sadiq Line.

Lord Frost, en tidligere statsråd som sitter i Overhuset for Tory-partiet, skriver at de nye navnene bryter med tradisjonen om å gi navn tilknyttet kongehuset eller geografi. Frost mener dette er nok et eksempel på hvordan alt skal politiseres med tvang.

Mark Francois, som også er tidligere statsråd for det samme partiet, beskrev det som en «meningsløs gimmick». Han foreslo ironisk at Khan burde gi toglinjene mer presise navn, og foreslo «unreliable, highly expensive and going absolutely nowhere», som kan oversettes til upålitelige, svindyrt og ikke på vei til noe sted.

Professor Jeremy Black fra University of Exeter anklager også Khan for å politisere jernbanen. Han er også kritisk til noen av navnvalgene.

– Why call a railway line Windrush? The Empire Windrush was a ship. It’s bonkers.

– What is the point of using the suffragette word? Is he arguing that this is to show that violent suffragette movements were acceptable? What point is he trying to make?

Overground ble opprettet i 2007 da det offentlige selskapet Transport for London tok over etter det private selskapet Silverlink Metro.

Les også:

– Sadiq Khan er en skam for London

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.