Brigitte Gabriel er en libanesisk-amerikansk konservativ forfatter, foredragsholder og islamkritiker. Hun er grunnlegger av ACT for America, den største islamkritiske organisasjonen i USA. Hun var ti år gammel da muslimene erklærte jihad mot libanesiske kristne i 1975.

Oppvokst i Midtøstens Paris

Gabriel ble født i 1964 i en kristen libanesisk familie. Da muslimer ødela familiens hus ble ti år gamle Gabriel skadet av granatsplinter. De neste syv årene bodde hun sammen med foreldrene i et bomberom på 2,4×3,0 meter uten sanitæranlegg, strøm eller innlagt vann – og lite mat. For å hente vann krøp hun i en grøft for å unngå muslimske snikskyttere.

Gabriel emigrerte til USA på grunn av krigen i Libanon. Til New York Times kritiserte hun sitt eget folk for ikke å ta islam alvorlig nok:

– Moderate muslimer er irrelevant. Jeg vokste opp i Midtøstens Paris. Fordi vi nektet å lese skriften på veggen mistet vi landet vårt til Hizbollah og radikale muslimer.

– Ledende islamofob

Gabriel holder foredrag, hun har skrevet bøker, blant dem «Because They Hate» og «They Must Be Stopped», hun er leder av organisasjonen ACT! for America som har 750.000 medlemmer – og hun omtales som en «ledende islamofob». 

I dette foredraget forklarer hun «1400 års ekte islam-historie på fem minutter». Muhammed skapte sine egne metoder for å identifisere dem han var imot, forteller hun:

– Jøder og kristne fikk identifiserbare klær. Den gule stjernen jødene fikk tror de fleste er en tysk oppfinnelse. Det er faktisk en islamsk oppfinnelse fra 800-tallets Irak…

De fem minuttene tar henne 17 minutter å fullføre, men vi tilgir henne. Hun er så engasjert og medrivende at det gjerne kunne vart lenger:




 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.