Irske basketballspillere nektet å håndhilse på sine israelske motstandere. Konflikten utspant seg i Riga tidligere i uken, da Irland og Israel møttes til kvalifisering for EM i basketball for kvinner i 2025.

Ifølge BBC hadde flere av de irske spillere uttrykt bekymring over å spille kampen mot Israel, på grunn av krigen i Gaza. Den israelske spilleren Dor Saar beskrev hendelsen som «ganske antisemittisk». Dette ble avvist av de irske spillerne, som kalte kommentarene drøye og upresise, skriver Dagen.

– Irlands ledere klarer ikke å støtte Israel, de burde skamme seg

Det irske laget sto ikke på banen da deres egen nasjonalsang ble fremført. Men det israelske landslaget lot seg motivere av opptrinnet. De følte at kampen fikk en større betydning enn seg selv, sier Saar.

– Hele laget snakker om det, forteller hun.

– Vi må vise at vi er bedre enn dem ved å vinne. Vi vet at de ikke er noe glade i oss. Derfor vil vi gi alt på banen.

Det er en nokså spesiell markering av et kvinnelag i basketball at de nekter å hilse på kvinnelige motstandere som muligens kjenner noen av de som ble voldtatt, torturert, kidnappet eller drept 7. oktober.

Israel vant kampen 87–57.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.