Det finnes ingen annen løsning på Gaza-krigen enn total seier, mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Han mener også at en «knusende seier» mot Hamas er innen rekkevidde, skriver Times of Israel. Også NTB-Reuters-AP melder om uttalelsene som kom på en pressekonferanse onsdag.

På en pressekonferanse onsdag anslår han at seier er innen rekkevidde i løpet av noen måneder.

Idet han varsler fortsatt krig, avslår han i praksis et forslag fra Hamas om våpenhvile, ifølge nyhetsbyrået AP. Forslaget omfattet angivelig fangeutveksling og tilbaketrekning av Israels styrker på Gaza-stripen.

Israels statsminister sa IDF er underveis mot målet.

– Vi er på vei mot en komplett seier. Seieren er innen rekkevidde.

Han gjentok målene med krigen, som er å ødelegge Hamas, hente hjem gislene og sørge for at Gaza ikke lenger utgjør en trussel mot Israel. Netanyahu hyllet Israel Defense Forces for deres innsats, som han beskrev som «enestående».

Det er uaktuelt å gi etter for kravene til terrorgruppen Hamas, sa Netanyahu. Dét vil i så fall bare invitere Hamas til å gjennomføre flere terrorangrep à la dem vi opplevde 7. oktober. Dette har Hamas-ledere sagt klart og tydelig: De ønsker å gjennomføre hundrevis av slike terroraksjoner.

Samtidig sender Biden folk til Michigan for å møte arabiske ledere der som er frustert over Gaza-krigen. Muslimer i Dearborn har reagert kraftig etter at en kommentar i Wall Street Journal beskrev byen som USAs jihad-hovedstad. Samtidig er de svært kritiske til at Biden-regimet støtter Israel.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.