Lars Hertervig (1830-1902).
Olje på lerret, 22,5 x 28,5 cm, Nasjonalmuséet, Oslo.

Dateringen til 1853 antyder at bildet er malt i Norge, eller etter skisser gjort i Norge sommeren samme år, før hans siste opphold i Düsseldorf i 1854, da han reiste tilbake til Norge for godt, og ble innlagt på Gaustad sykehus, der han ble i to år.

Deretter ble han umyndiggjort, og havnet på Fattigkassen. Resten av livet forsørget han seg blant annet med strøjobber, som vedhugging og dekorasjonsmaling. Det er registrert at i 1894 ble han av Fattigkassen innvilget den svimlende sum av kr. 1,75 til Tegnesager. Hans tegninger betales i våre dager med vesentlig høyere priser i følge Grev Wedels Plass Auksjoner.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.