Bergen fengsel. Foto: Marit Hommedal / NTB

Politiet etterlyser en innsatt utenlandsk fange som lørdag rømte fra Bergen fengsel, men de har nå gitt opp å lete etter ham.

Politiet opplyser at de lørdag ettermiddag fikk melding om at en fange hadde rømt fra Bergen fengsel. Mannen var på en ledsaget handletur i Åsane da han rømte.

Mannen er utenlandsk statsborger som er varig utvist fra Norge, men har kommet tilbake til Norge, skriver Bergensavisen.

Det er ikke uvanlig at utviste personer gjør nettopp dette. Noen blir fengslet når de kommer tilbake, andre blir ikke oppdaget, og kan leve i skjul i Norge i årevis.

Operasjonsleder Dan Erik Johannessen i Vest politidistrikt sier til VG at de ikke vet hvor de skal lete etter den rømte fangen.

– De mulighetene man hadde, ble undersøkt i går. Vi har ikke noe konkret sted å lete. Vi må ha noe å gå på for å starte aktive søk igjen, sier han.

Politiet ber om tips fra publikum.

NTB melder om saken.

Operasjonslederen vil ikke kommentere hva mannen er dømt for eller hvordan han rømte. Ifølge Bergens Tidende er mannen dømt for en narkotikaforbrytelse.

Mannen er etterlyst med bilde, og politiet ber om tips fra publikum. Han hadde på seg caps, mørk hettegenser, grå joggebukse og svarte sko da han rømte. Mannen er i midten av 30-årene og 175 centimeter høy.

Opprinnelseslandet oppgis ikke.

Politiet har varslet flyplasser, buss- og togselskaper og bedt dem om å holde utkikk etter mannen.

– En mulig teori er at han vil prøve å komme seg til utlandet. Men akkurat nå jobber vi kun nasjonalt, så får vi se om det blir aktuelt å etterlyse ham internasjonalt senere, sier jourhavende jurist Katrine Thomassen i Vest politidistrikt til BT.

Mange vil mene at det beste ville være om mannen nettopp tok seg til utlandet, fremfor å oppta plass i norsk fengsel.

Mannen skal ikke være farlig for omgivelsene.

Bestill fra Document i dag:

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.