Politiet i Bergen ber om tips etter at en ung jente har meldt at hun ble voldtatt i Nygårdsparken av en ukjent mann tirsdag 21. desember, skriver NTB. Den etterlyste mannen ble fanget opp av et overvåkningskamera. Bildet av mannen er blitt sladdet – det er usikkert om det er av politiet eller av Bergens Tidende.

Mannen som er etterlyst, blir beskrevet som mellom 20 og 30 år, tynn, mørk i huden med mørke øyne, svart hår, bart og skjegg og et arr på kinnet.

NTB skriver:

Bergenspolitiet har startet voldtektsetterforskning og etterlyser en mann med hettegenser og caps, som er blitt fanget opp av et overvåkingskamera.

Politiadvokat Celin Hauge Andersen sier til Bergens Tidende at den fornærmede i saken er under 18 år. Hendelsen skjedde i Nygårdsparken mellom klokken 21 og 21.30 på kvelden 21. desember.

– Vi har foreløpig ikke avhørt vitner som har sett hendelsen. Vi ønsker å komme i kontakt med personer som har hørt eller sett noe, sier Andersen.

Mannen som er etterlyst, blir beskrevet som mellom 20 og 30 år, tynn, mørk i huden med mørke øyne, svart hår, bart og skjegg og et arr på kinnet.

– Saken etterforskes ved Bergen sentrum politistasjon og er i en tidlig fase. Politiet har til nå blant annet avhørt vitner, innhentet videoovervåking og analysert elektroniske spor, heter det i en pressemelding.

Politiet ønsker å komme i kontakt med publikum for å identifisere mannen. Men norske medier gjør det ikke enkelt: Sladdet bilde i Bergens Tidende. NRK presenterte bilde av parken og politiadvokaten, men ikke overvåkningsbildet av den etterlyste mannen.

NRK skriver:

Politiet vil komme i kontakt med personer som har oppholdt seg i og ved parken i tidsrommet 21 til 21:30 denne kvelden.

– Vi håper at noen har sett eller hørt noe som kan være med å bidra til å opplyse saken og identifisere gjerningspersonen, sier hun.

Nygårdsparken er en populær park for bergenserne. Deler av parken er sperret av som følge av opprustning denne vinteren.

Politiet har ikke opplysninger om det er begått andre voldtekter i Nygårdsparken knyttet til hendelsen.

Personer som kan ha opplysninger i saken bes kontakte politiet på tipstelefon: 476 96 060.

 

NRK

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.