Illustrasjonsfoto.

Ei ung jente ved Prestrud barneskole har forklart at en mann holdt henne fast i et skogholt da hun gikk til skolen i dag.

Foreldrene ønsker ikke gå ut med alderen til jenta, men ifølge VG går hun på et av de laveste trinnene på skolen. Dermed er jenta trolig mellom seks og ni år.

– En mann har tatt kontakt med henne i et skogholt ved skolen. Han har tatt tak i henne og holdt henne fast, sier politiadvokat Frode Aabak i Innlandet politidistrikt.

Politiet, som ble varslet om saken klokken 7.52, etterlyser en ung mann i forbindelse med hendelsen.

Til VG opplyser politiet at de ser etter en tynn, ung mann med kort brunt hår, lysebrun hud, mørk bekledning og mørke sko.

Politiet etterlyser også vitner i saken.

– Vi er interessert i tips hvis noen har sett noe i dette området i tiden før klokka 8 i dag tidlig, sier politiadvokat Frode Aabak.

Mannen skal ha tatt kontakt med jenta i et skogholt like ved skolen, tatt tak i henne og holdt henne fast. Han har trolig sluppet henne da noen syklet forbi stedet.

Jenta har ikke noen fysiske skader, men hun er preget psykisk, forteller Aabak. Hun skal avhøres på Barnehuset på Hamar.

Politiadvokaten forteller at politiet har vært på skolen i etterkant av hendelsen, men han er usikker på hvordan skolen har pratet med barna.

– Det er en del bekymrede foreldre som ringer i etterkant av hendelsen og har spørsmål, forteller Aabak.

Prestrud skole er den største barneskolen i Hamar kommune. På kommunens nettside kan man lese dette:

Prestrud er en flerkulturell skole med 25 ulike morsmål. 12 språkassistenter/morsmålslærere er tilknyttet skolen. Elever med et annet morsmål som kommer flyttende til Hamar, begynner i Velkomstklasse på Prestrud. Prestrud er fokusskole, tilknyttet NAFO, nasjonalt senter for flerkulturell opplæring. NAFO arbeider med kompetanseheving, nettverksbygging og utviklingsprosjekter for å fremme inkludering og likeverdig opplæring i barnehager, skoler og voksenopplæringsinstitusjoner.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂