Fire helsearbeidere fra Nigeria ble funnet skyldig i mishandling og forsettlig omsorgssvikt av en eldre kvinne med demens i West Midlands, ikke langt fra Birmingham, England.

Det var barnebarna til 89 år gamle Beryl Walls som oppdaget overgrepene etter at de hadde installert et kamera på soverommet til bestemoren.

Søstrene Danielle og Rebecca Hinsley hadde blitt mistenksomme etter at bestemorens oppførsel hadde endret seg og at hun hadde blåmerker på kroppen.

Søstrene klaget til ansatte ved pleiehjemmet i februar 2020 og kjøpte et Yi Eye Wifi-kamera, som ser ut som en fotoramme, etter at de var misfornøyde med svaret.

The Telegraph og flere medier i Storbritannia har skrevet om saken.

Kameraet gjør opptak når det registrerer bevegelse og sender det til eierens telefon. Opptaket, tatt over fire dager, viser pleiere som håner bestemoren deres og aggressivt holder bena hennes i været.

I et klipp kan man se en av pleierne gripe og håne fru Wall før han slår henne i hodet med en pute.

Et annet klipp viser ansatte som kaller henne ekkel og klemmer henne fast mens de vasker og kler på henne.

Vi ser ikke alle overgrepene i videoene, men The Sun har publisert flere bilder av saken.

Credit: SWNS

Beryl Wall fikk blåmerker og merker over hele kroppen mens hun bodde på pleiehjemmet, skriver The Telegraph.

Hinsley-søstrene tok med bevisene sine til lederne ved pleiehjemmet, Care Quality Commission og politiet i West Midlands.

Pleierne Ame Tounkara, 33, Morounranti Adefila, 43, Danny Ohen, 39, og Bridget Aideyan, 49, ble funnet skyldig i Wolverhampton Crown Court i slutten av 2023. De fikk totalt 18 måneders fengselsstraff.

Beryl Walls hadde lidd av demens siden 2015 og ble innlagt på hjemmet i april 2019. Hun døde i oktober 2023, 92 år gammel.

Hennes barnebarn Danielle Hinsley, fra Wolverhampton, som er mor til fem, sa at misbruket startet i februar 2020:

Bestemor begynte å slå meg og søsteren min. Hun slo oss og skrek til oss og ba oss komme oss ut.

Hun hadde blåmerker på albuene, i ansiktet, i hodet og håndleddene. Det var det som var synlig for oss, men det var mye mer på kroppen hennes vi ikke kunne se.

Vi ringte ledelsen, og de ba oss bare sende bildene på e-post. Det var ikke godt nok, så vi gikk ut og bestilte kameraet med en gang.

Vi visste at noen skadet henne. Blåmerkene på håndleddet var ikke alarmerende, men vi visste at noe hadde skjedd da hun hadde blåmerker i ansiktet.

Source: BBC.

Søstrene var veldig sinte da de så blåmerkene som hun hadde over hele ansiktet, til og med ved øyenbrynene. Kameraet kom dagen etter, og de installerte det med en gang. Da de så opptakene, ble hjertene deres knust. Det var helt forferdelig.

The camera came the next day…We left it a couple of days and when we brought it home what we saw was just horrific. It broke our hearts.

Hun sa at det verste misbruket ble begått av Danny Ohen, som hun så hånet hvordan bestemoren snakket og kløp henne i ansiktet.

Tunkara og Adefila fra Walsall, West Midlands, ble funnet skyldig i mai og fengslet i fire måneder hver. Ohen og Aideyan fra Wolverhampton ble dømt i september og fengslet i henholdsvis seks og fire måneder.

Tre av de fire arbeiderne var fra et byrå, og én var fast ansatt. Familien ønsker ikke å navngi pleiehjemmet, som er under ny ledelse.

Ved straffutmålingen beskrev dommer Rhona Campbell opptakene som skremmende og håpet at Beryl Walls’ familie var fornøyd med at rettferdigheten har seiret.

Flere medier skriver at de fire dømte er fra Nigeria. Det mest rettferdige hadde vært om de ble returnert til sitt hjemland.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.