Ungarns statsminister Viktor Orbán har gitt sitt første intervju dette året i Kossuth Radios program «God morgen, Ungarn». Han ble spurt om EU-midlene som forblir frosset på grunn av «bekymringer» for seksuelle minoriteters «rettigheter» og landets asylpolitikk:

– Hvorfor er slike spørsmål viktigere for EU-eliten enn landets økonomiske utvikling?

Presser migranter og kjønnsaktivister på Ungarn

– EU-eliten har lenge snakket spørsmålet bort i uklare vendinger om korrupsjon, rettsstaten og alt det tullet. Alle visste selvfølgelig at dette var tåkeprat, men nu nærmer vi oss valg til Europaparlamentet, og da må de snakke til folket – til de stemmeberettigede. 

I Ungarn forventes det at politikerne snakker rett fra levra. Slik er det ikke i Brussel. Der er det mer som ved det franske hoff, hvor man brukte smiskende ord og nytale når man beskrev virkeligheten. 

Folk forstår ikke dette språket. Foran valg må tingene sies i et klart, forståelig og enkelt språk. 

President von der Leyen har ambisjoner, så hun må vise sitt sanne ansikt. Hun har nu klart og tydelig sagt at de av to grunner ikke vil gi oss de pengene vi har krav på: Fordi vi ikke vil slippe inn migranter og fordi vi ikke vil slippe til LHBTQ-aktivister blant ungarske barn. 

Kan ikke risikere vesteuropeiske tilstander 

– Ungarns standpunkter er feil, ifølge EU. De vil at vi skal endre lovene og de bruker alle tilgjengelige metoder, inkludert økonomisk press, for å tvinge endringer igjennom. Men vi slipper ikke inn migranter mot en slump EU-penger.

Vi kan ikke risikere tilstander som vi ser i vesteuropeiske land: terror, trusler om terror, kriminalitet, parallellsamfunn og så videre. 

Om vi skal overlate våre barn og barnebarn i hendene på LHBTQ-aktivister, er heller ikke et spørsmål om penger. Det er utenkelig – barnas oppdragelse, spesielt seksualundervisning – er familiens og foreldrenes ansvar, sier Viktor Orbán.

Barn skal ikke møte seksuelle agitatorer på skolen 

– Ingen skal ta dette fra dem, spesielt ikke skolen – i hvert fall skal de ikke møte seksuelle agitatorer og LHBTQ-propagandister på skolen – mennesker som vi ikke vil at de skal møte hjemme eller på gaten.

Så de kan ikke presse oss økonomisk i disse spørsmålene. Landet vårt, hvem som bor her, hvem som bor sammen med oss, hva som skal skje med våre barn og barnebarn, er viktigere enn penger.

Vi kan ikke gi efter i disse spørsmålene. Det finnes verdier i livet som er viktigere enn penger.
 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.