Israelske soldater forkledt som sykepleiere tok seg inn på et sykehus på Vestbredden og henrettet ett medlem av Hamas og to fra Islamsk hellig krig. Israel sa disse forberedte terror og brukte sykehuset som skjulested. Palestinerne sa de var der for behandling.

– De henrettet de tre mennene mens de sov på rommet. De henrettet dem med kaldt blod ved å skyte dem rett i hodet i rommet der de ble behandlet, sier direktør Niji Nazzal ved Ibn Sina-sykehuset til Reuters.

Lokale kilder opplyser at en av de drepte satt i rullestol fordi han var blitt lam etter et israelsk angrep i oktober. Han hadde siden fått behandling ved sykehuset.

Helsedepartementet på Vestbredden fordømmer drapene og ber verdenssamfunnet beskytte sykehusene i de okkuperte palestinske områdene. Helseminister Mai Alkaila kaller likvideringene for en krigsforbrytelse.

– Helseministeren ber FNs hovedforsamling, internasjonale institusjoner og menneskerettsorganisasjoner om å få en rask slutt på den daglige rekken av forbrytelser som okkupasjonsmakten begår mot vårt folk og våre helseinstitusjoner, heter det i en uttalelse fra departementet i Ramallah.

En av de drepte var medlem av Hamas, mens de to andre var med i Islamsk hellig krig, ifølge palestinske kilder. Da de ble begravet tirsdag, var de svøpt i flaggene til de militante palestinske gruppene. (NTB)

NRK Alltid nyheter intervjuet filosof Jo Stigen, som sa det var en krigsforbrytelse å ta seg inn på et sykehus. Han nevnte ikke Hamas’ bruk av sykehus som skjulested, noe israelerne har dokumentert.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.