En mann er pågrepet mistenkt for å stå bak minst tre branntilløp i Bærum søndag. En historisk bygning på Blakstad sykehus har fått store skader.

– Han ble pågrepet ved 23.30-tiden, forteller operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han sier politiet er så sikre som de kan være på at de har tatt rett mann, men opplyser ingenting om etnisitet på den pågrepne.

– Folk i området kan slappe av nå, sier operasjonslederen.

https://twitter.com/oslopolitiops/status/1749209956811677781

Ved 12.30-tiden søndag fikk nødetatene melding om en brann i inngangspartiet til et kontorbygg på Hamangskogen, Brannen ble slukket etter få minutter, men inngangspartiet fikk store skader.

Et par timer senere begynte det å brenne i den gamle presteboligen og kirkebygget på sykehusområdet på Blakstad. Den eldre trebygningen fikk store skader i brannen.

I tillegg brant det også i en garasje i et boligfelt på Billingstad søndag. Politiet mener alle brannene var påsatt.

– Vi arbeider med teknisk og taktisk etterforskning, både i form av åstedsundersøkelser og avhør av fornærmede og vitner, ifølge operasjonslederen, som sier det kan være flere hendelser som politiet ikke har fått kjennskap til søndag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.