NTB

En mann ble søndag morgen pågrepet mistenkt for to tilfeller av brannstiftelse på Nodeland vest for Kristiansand.

Klokken 3.29 fikk politiet melding om brann i en plankehaug på Solvoll i Nodeland. Brannen spredte seg til en garasje, som ble helt utbrent.

Kort etter begynte det å brenne i et søppelrom i tilknytning til Songdalstunet omsorgssenter, som ligger like i nærheten.

– Denne brannen kunne blitt veldig alvorlig, men heldigvis var det godt brannskille i søppelrommet som stanset spredning av flammene, forteller operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt til NTB.

Han sier fem personer, fire beboere og en ansatt, ble sjekket etter at de hadde fått i seg noe røyk, men de behøvde ikke videre oppfølging.

– Godt åstedsarbeid førte fram til opplysninger som gjorde at vi kunne pågripe en mann som vi mistenker for å stå bak de to brannene, sier operasjonslederen.

Mannen ble pågrepet ved 5-tiden, halvannen time etter den første brannmeldingen. Han vil bli forsøkt avhørt i løpet av søndag.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.