Nødetatene rykket søndag kveld ut til en rekke småbranner rundt om i Drammen. Senere på kvelden brant to søppelkasser også i Lier, der en jente ble anholdt.

Hun er mindreårig, og det vil bli gjennomført avhør i hennes hjem, opplyser politiet til NTB.

– Hun ble sett i området, og vi gikk også sporsøk med en politihund som gikk fra det ene åstedet til det andre og så i hennes retning, sier operasjonsleder Tore Grindheim i Sørøst politidistrikt.

Politiet knytter ikke jenta til brannene som var i Drammen tidligere på søndagskvelden. I Lier brant det søndag kveld i to søppelkasser like ved hverandre.

– Det er ingen som er pågrepet for brannene i Drammen, sier Grindheim.

– Vi vet de er påsatt, men vi vet ikke av hvem, sa operasjonsleder Ottar Steinstø i Sørøst politidistrikt tidligere søndag til Drammens Tidende om brannene i Drammen.

I løpet av kvelden har nødetatene rykket ut til flere branner ved flere av Drammens skoler. Den første meldingen kom like før klokken 20 ved Galterud skole.

Flere av stedene er det tent på i søppelbøtter og søppelskur i nærheten av skolene. Brannene er under kontroll, og ingen er meldt skadd.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.