Natt til mandag brant det i tre elbiler i Kolstadgata på Tøyen i Oslo. Søndag ettermiddag brant det i to biler på Mortensrud, og natt til lørdag brant en elbil i Smedgata på Tøyen. Det er mistanke om at den brannen var påsatt.

– Men det er umulig å si noe om brannårsaken så langt, forteller operasjonsleder Magne Olsvoll i Oslo politidistrikt til NTB.

Det var mye røyk i området, og folk ble bedt om å holde seg inne og lukke vinduer og ventiler.

Natt til søndag rykket nødetatene ut til en brann i en bil i Smedgata, som ligger bare et par hundre meter unna brannstedet natt til mandag. Det brant også da i en elbil, men brannen nådde ikke batteripakken – og det er mistanke om at den var påsatt. (NTB)

Fredag natt, 27. mai brant det også to biler i Smedgata, og natten i forveien fikk i alt tre biler brannskader i en brann i Lofsrudhøgda på Mortensrud  Det er uklart om brannen var påsatt, og politiet etterforsker saken.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!