En delegasjon fra terrorgruppen Hamas er på plass i Russland for samtaler med utenriksdepartementet. Dette melder det statlige russiske nyhetsbyrået Ria.

Representantene for Hamas møtte viseutenriksminister Mikhail Bogdanov, som ba om løslatelse av gislene, som inkluderer tre russiske borgere, ifølge Ria.

Departementet opplyser at Bogdanov tok imot Abu Marzouk, som sitter i Hamas’ politbyrå.

– Den russiske siden understreket behovet for rask løslatelse av sivile palestinere som ble tatt til fange i angrepene 7. oktober og holdes av palestinske grupper, heter det i en melding på departementets nettside.Kreml fokuserte samtidig på lidelsene befolkningen i Gaza opplever. (NTB-Reuters)

Utenriksdepartementet la til at under samtalen var hovedfokuset på «den pågående konfrontasjonen i den palestinsk-israelske konfliktsonen», på bakgrunn av hvilken den humanitære krisen på Gazastripen «har nådd katastrofale proporsjoner».

Oppdatering:

NTB skriver altså at sivile palestinere ble tatt til fange. Men det var selvsagt folk som oppholdt seg i Israel som er ofrene her. Skribenten beklager at denne feilen ble oversett.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.