«I dag er jeg her for å fortelle deg at Vesten er i fare, fordi de som skal forsvare dens verdier, er medlemmer av en gruppe med et verdensbilde som ubønnhørlig fører til sosialisme og følgelig fattigdom.» 

Argentinas president Javier Milei gikk i sin tale til World Economic Forum til angrep på både sosialismen som han mener står bak blant annet radikal feminisme og den grønne agendaen, som mener at mennesket er naturens største fiende. Han oppfordret verdens ledere om å heller omfavne kapitalismen, skriver Breitbart.

Milei er en libertariansk økonom, og mener staten ikke er løsningen, men problemet. Han sa med andre ord noe som minner om et velkjent uttrykk fra Ronald Reagan.

The nine most terrifying words in the English language are: I’m from the government and I’m here to help.

Onsdagens tale som du kan se i sin helhet nedenfor var den første internasjonale talen Milei har holdt etter at han tiltrådte i desember.

Mileis Argentina: Deregulerte bolig­markedet over natten. Doblet tilbudet og senket prisene

Han hevder verdens såkalte elite har forkastet ideer om frihet og omfavnet ulike venstrevridde holdninger som preges av «kollektivisme». Ikke alle velger denne veien av omsorg for sine medmennesker: Mange ønsker bare å bli en del av en privilegert kaste, mener Milei.

– They say that capitalism is bad because it is individualistic and that collectivism is good because it is altruistic, and consequently they strive for ‘social justice’.

Men historien til Argentina de siste 100 år viser hva denne kollektivismen fører til, mener Milei. Han anklaget fokuset på «sosial rettferdighet», en tankegang som faktisk er voldelig og urettferdig.

The problem is that social justice is not only not fair, but also does not contribute to the general welfare. On the contrary, it is an intrinsically unjust idea, because it is violent.

Talen varer omtrent 20 minutter.

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.